DuurzaamheidProjectenExpertisesTweedehandsOver onsContact

  Historie

  Al ruim 20 jaar maken dagelijks miljoenen mensen gebruik van onze projecten langs de weginfrastructuur en railinfrastructuur. Wij zorgen dat iedere reiziger op een prettige manier onderweg kan zijn. Graag nemen wij jou ook mee op onze reis!

  2001

  Oprichting

  In 2001 richtte Henk Baars Outdoor Furniture Nederland op: het huidige OFN Projecten. Met zijn ervaringen uit het werkveld begon hij voor zichzelf. Een spannende, maar mooie uitdaging. Begonnen met de ambitie om maximaal 7 medewerkers in dienst te hebben, maar die gedachte is door de ambitie ingehaald.

  2003

  Het eerste ‘OFN’ bushokje

  In de jaren na het oprichten van OFN zijn tallozen projecten uitgevoerd. Deze projecten hadden vooral te maken met wachtruimtes langs de weg en wayfinding op stations. In 2003 werden onze eerste eigen bushokjes geplaatst in Wageningen: de Abora abri. Het bleek een goed begin te zijn voor onze Abora-lijn. Na dit eerste project zijn er duizenden Abora abri’s en fietsoverkappingen in Nederland geplaatst.

  Eerste Abora AbriEerste Abora Abri

  2006

  Start serviceorganisatie

  Om onze klanten ook na levering de beste kwaliteit te bieden, is onze serviceorganisatie Outdoor Furniture Service opgericht, het huidige OFN Services. Zo konden wij naast het leveren van producten, ook service en onderhoud aanbieden. Doordat wij onze objecten zijn gaan onderhouden, konden deze ook langer mee. Dit was onze eerste duurzame stap.

  Eerst OFN service busEerst OFN service bus

  2012

  Certificering CO2 prestatieladder

  Een volgende duurzame stap kwam in 2012, met de certificering voor de CO2 prestatieladder. Dit is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland, dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Vanaf dat moment stond de reductie van CO2 uitstoot centraal. Zo werd een deel van ons wagenpark elektrisch en kregen wij servicecollega’s door heel Nederland. Ieder werkend in zijn eigen gebied, zodat de reis afstand korter werd.

  2017

  Duurzame visie OFN

  Henk deed een stap terug en David, de zoon van Henk, nam zijn taken als Algemeen Directeur over. David, die als kind vaak in het bushokje zat dat bij zijn ouders in de tuin stond, medeoprichter was van de serviceorganisatie en zelf ook een aantal jaar in het familiebedrijf heeft gewerkt, was dus niet nieuw in de markt. Zijn duurzame visie was daarentegen wél vernieuwend.

  Een van onze duurzame projecten: Abri van rijstvliesEen van onze duurzame projecten: Abri van rijstvlies

  2019

  Eén OFN

  Sinds 1 januari 2019 zijn beide bv’s samengegaan onder de naam OFN (OFN Projecten en OFN Services). Daardoor kunnen wij nog actiever inzetten op het behoud en herstel van de aarde en onze klanten een totaal pakket bieden: van het ontwerp van producten, tot het onderhoud hiervan.

  Nu

  Innovatie voor onderweg

  Dit alles zorgt ervoor dat wij snel groeien. De vijf mensen waar OFN ooit mee begon, zijn nu ruim 100 medewerkers geworden. Van posterwisselaars door heel Nederland, tot aan projectmanagers en servicemonteurs. Iedereen werkt met enthousiasme mee aan de nieuwe visie en missie van OFN. Deze visie focust op het duurzaam uitvoeren van projecten. Samen zorgen wij voor innovatie voor onderweg, voor de wereld van morgen.

  Over ons

  Historie

  Team

  Innovatie voor onderweg

  Wil je meer informatie, een offerte ontvangen of een vrijblijvend adviesgesprek? Neem dan contact met ons op

  contactformulier@ofn.nl+31(0) 344 576 677Route plannen

  © 2024 OFN, De Ooyen 25, 4191 PB Geldermalsen

  Werken bij OFN? 🖐Bekijk vacatures