DuurzaamheidProjectenExpertisesTweedehandsOver onsContact

  Duurzame toekomst

  De wereld van morgen ziet er anders uit

  Duurzaamheid

  De wereld van morgen ziet er anders uit. Fossiele grondstoffen raken op en het klimaat verandert. We verbruiken te veel energie en hebben te veel afvalstoffen. Dat kan anders, toch? Of eigenlijk: dat moet anders. Wij willen graag ons steentje bijdragen aan de Circulaire en Biobased Economie, waarin we fossiele grondstoffen vervangen door biologische grondstoffen. Hierdoor ontstaan makkelijk recyclebare producten.

  Wij streven naar het voorkomen en beperken van grondstofgebruik, duurzame winning en efficiënte inzet van grondstoffen, het verkorten en sluiten van kringlopen en de verledentijd van de wegwerpeconomie. Wij houden de klimaatdoelstellingen nauwlettend in de gaten en willen hieraan voldoen. Als het kan willen we zelfs nog wat meer doen.

  Daarom richten wij ons op het duurzaam uitvoeren van projecten. Van materiaal keuze, tot het transport, tot de verpakking. Wij kijken waar wij het verschil kunnen maken. Dit doen wij niet alleen binnen onze projecten, maar ook binnen onze organisatie. Wij weten namelijk dat wij als organisatie ook een grote impact hebben op het behoud van de aarde. Deze impact willen wij neutraal, maar streven naar een positieve invloed op de aarde.

  Elke dag blijven wij leren over wat duurzaamheid precies inhoudt, bijvoorbeeld: wat de beste materiaalkeuzes zijn, hoe wij van afval nieuwe producten kunnen maken en hoe wij onze CO2 uitstoot verder kunnen reduceren. Dit gaat niet zonder vallen en opstaan, maar wij houden onze visie sterk vast. Ook delen wij dit graag met klanten en partners, uiteindelijk kunnen we het beste samen de wereld veranderen.

  CO2 prestatieladder

  OFN is gecertificeerd op niveau 5 van de CO2 prestatieladder, hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO 2 en kosten.

  Via onderstaande links kun je ons CO2 bewust certificaat, ons beleid en onze communicatie in de vorm van een infographic inzien van de afgelopen 3 jaren.

  CO2 bewust certficaat niveau 5

  OFN beleid 2020

  OFN infographic 2020 en 2021.1

  OFN beleid 2021

  OFN infographic 2021

  OFN beleid 2022

  OFN infographic 2022.1

  OFN infographic 2022

  Via deze link is de publicatie van OFN te zien op de bedrijfspagina van skao.nl.

  Duurzaamheid

  MVO

  Sociale impact

  Wij zijn ons bewust van de plek die onze organisatie heeft in de maatschappij: onze sociale impact.

  Als maatschappelijk verantwoord ondernemer ben je namelijk niet alleen verantwoordelijk voor de leefomgeving en het milieu, maar ook voor de mensen in je sociale omgeving. Een significant deel van onze medewerkers is via Werkzaam Rivierenland bij ons in dienst gekomen. Deze manier van werven is voor ons inmiddels een gewoonte.

  Wij kijken bij het werven van nieuwe medewerkers namelijk niet naar achtergrond, maar welke kwaliteiten iemand heeft. Als je talenten hebt die binnen ons team passen, ben je bij ons van harte welkom. Al enkele jaren bieden wij iedereen op de arbeidsmarkt een kans, ook wanneer iemand wat meer begeleiding nodig heeft. Wij kijken graag naar wat wél mogelijk is en willen daarmee onze sociale impact vergroten.

  Hoe staan we ervoor?

  Onze doelstellingen

  100%

  energie opwek door zonne energie

  Doelstelling behaald

  50%

  van ons wagenpark is elektrisch

  Doelstelling 100% elektrisch in 2024

  Innovatie voor onderweg

  Wil je meer informatie, een offerte ontvangen of een vrijblijvend adviesgesprek? Neem dan contact met ons op

  info@ofn.nl+31(0) 344 576 677Route plannen

  © 2023 OFN, De Ooyen 25, 4191 PB Geldermalsen

  Werken bij OFN? 🖐Bekijk vacatures