• 2018: Landmark

Landmark in European Green Capital
De Landmark, het nieuwe product van ProRail, zal in de komende periode op steeds meer stations in de grotere steden de vindbaarheid van fietsstallingen op de NS Stations vergroten. OFN heeft in oktober 2017 het prototype in Woerden geleverd en geplaatst.
Nu is in Nijmegen als zesde fietsstad in Nederland een goede bewegwijzering naar fietsstallingen dan ook meer dan noodzakelijk. Niet alleen worden reizigers die hun treinreis thuis beginnen met de fiets, geholpen hun weg naar de stalling sneller te vinden. Ook zorgen de Landmarks voor een vlotte doorstroming rondom de herkenbare bewegwijzering die alle verkeersentiteiten ten goede komt. Dit geldt zeker voor de Nijmeegse Van Diemerbroeckstraat die één van de meest drukke fietspaden van ons land kent.
Opdrachtgever van het gehele project Landmark is de combinatie van NS-Fiets en ProRail. Zij vinden het beide zeer belangrijk vinden dat reizigers die met de trein reizen, hun fiets goed kunnen parkeren. Dit doen ze de laatste jaren door méér fietsstallingen te maken, deze beter te benutten én voor een betere bewegwijzering voor deze stallingen te zorgen. Voor het laatst genoemde heeft OFN in 2017 het contract gewonnen wat de levering en plaatsing van een groot aantal Landmarks inhoudt.
De Landmarks zijn met OLAS verlichte zuilen die fietsers helpen de weg naar hun stalling te vinden. Binnen afzienbare tijd zal ook het beschikbaar aantal stallingsplaatsen op de Landmark’s vermeld gaan worden. Zo worden deze bewegwijzeringzuilen steeds slimmer en helpen daarmee de reiziger in informatievoorziening.
Neem contact met ons op