• Operationeel Directeur

    40 uur

OFN – INNOVATIE VOOR ONDERWEG

Als eindverantwoordelijke van de operationele organisatie (60 medewerkers) heb je de projectorganisatie, assemblage, installatie, inkoop en de serviceorganisatie in je pakket. Jij maakt je teams met o.a. projectleiders, werkvoorbereiders, planners, engineers en calculators sterker. De projectleiders werken nauw samen met account management  zodat de juiste dienstverlening wordt geleverd. Je draagt verantwoordelijkheid voor de uitvoering en de correcte opvolging van alle lopende projecten, gecontracteerde onderhoudscontracten, orders en opleveringen.

Hoofdopgaven:

  • Scherpe focus aanbrengen en continu de operationele processen verbeteren en keuzes hierin maken. Inzichten geven in de operatie. Gaan voor operational excellence zodat er rendement kan worden behaald met op ieder moment zicht op het rendement in de keten.
  • Het operationele team is een team met gedreven professionals dat goed en prettig samenwerkt. Je stimuleert de sfeer, helpt, coacht en ontzorgt zodat iedereen betrokken en met inzicht en overzicht kan werken. Je kijkt waar de individuele behoeftes liggen en je speelt daar op in. Je kunt de vinger op de zere plek leggen, doorziet de kernprocessen en je kunt dit ook goed inzichtelijk en bespreekbaar maken.

In deze sleutelfunctie vertegenwoordig je een groot deel (twee derde) van de FTE’s van de organisatie en dat aandeel groeit verder door. Het is van ultiem belang dat je samen met je team een mooi eindresultaat wilt behalen. Je bent positief kritisch, opbouwend en je hebt de drive om het met elkaar beter te willen doen. Je laat de OFN-ers trots zijn op hun organisatie.

Je ontwikkelt, bewaakt en realiseert het operationele plan en je rapporteert inzichtelijk en transparant de voortgang van de doelstellingen in het MT en aan de Raad van Advies. Je ontwikkelt en stuurt op KPI’s. Je schakelt, je houdt voldoende afstand maar bent dichtbij als het nodig is. Je analyseert de financiële overzichten en optimaliseert om de winstgevendheid te verbeteren. Je bent een echte sparringpartner van de Commercieel Directeur en de Algemeen Directeur. Samen met hen en de Financieel Controller vormen jullie het hart van de organisatie en het MT.

Meer weten over deze vacature? Bekijk de vacature dan hier. 

Neem contact met ons op