• Achtergrond

    Waar komen we vandaan?

Sinds de oprichting in 2001 heeft OFN voor tienduizenden producten gezorgd waar miljoenen Nederlanders dagelijks intensief gebruik van maken. In het begin was het verdienmodel simpel; we verkochten meubilair aan de opdrachtgever. Met andere woorden; de klant vroeg en wij maakten. De verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de producten droegen wij tot aan de levering. Dit was een belangrijke drijfveer om in 2006 OFS op te richten; onze eigen serviceorganisatie. Zo konden we naast het leveren van producten ook service en onderhoud aanbieden om de kwaliteit ook in de gebruikersfase te waarborgen. Daardoor kregen we meer grip op de keten.

Sinds 1 januari 2019 zijn OFN en OFS samengegaan onder de naam van OFN. Daardoor kunnen we nog actiever inzetten op innovatie van producten en diensten, met een drastische impactvermindering op de wereld. Veilig, duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn onlosmakelijk verbonden met onze bedrijfsvoering. Voor OFN is een milieubewuste realisatie en uitvoering van werkzaamheden van groot belang. Een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk zien we als een must!

Door producten en diensten zelf of met partners te ontwikkelen zetten we ook een nieuwe stap in het uitbouwen van onze onderneming. In een vervroegd stadium gaan we al in gesprek met de opdrachtgever, zodat we samen kunnen onderzoeken wat het beste is voor de lange termijn. Wij nemen onze jarenlange ervaring en kennis van duurzame materialen en producten mee, de opdrachtgever de kennis van de omgeving.
Tevens verbreden wij onze focus naar nieuwe (duurzame) markten, zoals geluidsschermen met zonnepanelen, energiezuinige tunnelinrichting, een circulair biobased verkeersbord, of een slimme afvalbak die werkt op zonne-energie. Daarnaast verzamelen we data in de openbare ruimte die bruikbare informatie voor opdrachtgevers aan het licht brengen. In deze verbreding maken we bewuste keuzes, ondersteund vanuit een gedragen Business Development structuur. Door een combinatie van ingezette optimalisaties, verbreding en innovaties realiseren we nieuwe duurzamere producten en diensten die aansluiten op de behoeften van opdrachtgevers én waar onze partners in aanbestedingen het verschil maken.

OFN: innovatie voor Onderweg

Neem contact met ons op