English | French | Spanish | Deutch

Stationsmeubilering Valleilijn

Wat nieuw meubilair qua uitstraling kan doen met een karakteristiek NS-station heeft OFN laten zien in Gelderland. “We zijn vanaf oktober bezig geweest om 5 stations langs de Valeilijn te voorzien van comfortabel meubilair. En het is goed gelukt! ProRail heeft het ook als erg mooi ervaren,” meldt Sean Buitenhuis. Als projectleider werk je vanaf juni aan dit project en wanneer je dan na 3 maanden verbouwen op al deze stations ons meubilair geplaatst ziet, ben ik best trots.”

Nachtelijke Buitendienststelling
Omdat op 5 stations op rij in een korte periode al het oude meubilair weg moest zonder dat reizigers dat al te storend zouden vinden, heeft OFN in samenwerking met procesaannemers gebruik moeten maken van Trein Vrije Periodes, ofwel TVP’s. “Zo’n intensief project, waarin je maar drie keer gebruik kunt maken van een buitendienststelling vraagt om een goede samenwerking en integratie van verschillende disciplines, waaronder met name de veiligheidsorganisatie. “Ook dat is succesvol geweest,” verklaart Sean. “De reizigers kunnen nu optimaal gebruik maken van alle comfortabele zitplekken. Ook zijn alle oude afvalbakken vervangen en zijn alle stations voorzien van een hedendaags reizigers informatie systeem.”

Uniek
Het meest in het oog springende object op de Valleilijn, is het unieke beschuttingssysteem. De Valleilijn is het eerste project van OFN waar deze objecten succesvol zijn geplaatst. “De uitdaging was om zonder overlast voor de reizigers de grote constructies op de smalle perrons van de Valleilijn te plaatsen. Onze zusterorganisatie OFS koos ervoor om de massieve funderingen op haar eigen terrein prefab te storten om zo de doorlooptijd van het project te verkorten. Ook de samenwerking met Barneveldse Kraanverhuur zorgde ervoor dat alles gesmeerd verliep. Met een immense kraan heeft BKV alle funderingen op de goeie plaats gekregen!”

Hoofdaannemer
OFN heeft binnen het project van de Valleilijn gewerkt als hoofdaannemer waarbij ze verantwoordelijk is geweest voor een scala aan werkzaamheden zoals installatie- en civieltechnische werkzaamheden en zelfs het aanpassen van groenvoorzieningen in de hoedanigheid van hovenier. “Op het station in Lunteren staat namelijk een Lindeboom en die had nogal wat voeten in aarde, om maar een beeldspraak te gebruiken,” grapt Sean. “Na een zeer uitvoerige boomeffect-analyse is deze prachtige boom dan ook gelukkig ongeschonden uit de strijd gekomen. “