English | French | Spanish | Deutch

Stad & Ruimte 2015

Zaanstad’s Taets Art & Event Park was 18 en 19 maart het decor voor de Vakdagen Stad & Ruimte 2015. Met een tweedaagse beurs van ruim 50 exposanten en 50 topsprekers op de diverse podia werden de bezoekers geprikkeld om buiten hun kaders te denken. ‘Hoe maken we met z’n alle de stad beter!’

Gek gezicht
“Ook wij hebben in Zaanstad weer laten zien dat we vóórop lopen wat trends betreft,” laat Henk Baars, directeur van OFN weten. “Het was een mooie gelegenheid om aan de nieuwe stadsmakers te laten zien wat wij als OFN, OFS en 2C doen: een projectbureau van OV-meubilair zijn waarbij we de gemeente en provincie compleet ontzorgen. Zo zijn wij in Zaanstad het gezicht geweest van een goed werkend apparaat. En dat wilde we ook op onze stand laten zien. Meer dan 100 beursgasten hebben hun karikatuur op de reclamevitrine van onze abri laten tekenen!” Een ludiek idee om iedereen even letterlijk stil te laten staan in de stand tegenover het hoofdpodium. Ook de burgemeester van Zaanstad, mevrouw Geke Faber liet zich samen met de Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland, de heer Johan Remkes, als karikatuur op de abri vastleggen. “Iedereen is later die week naar onze site gegaan om daar de tekening van de Burgemeester en de Commissaris te bekijken en natuurlijk ook die van zichzelf om hem vervolgens te downloaden. Zo zijn de weken na de beurs vele mensen blij geworden met hun tekening en natuurlijk van die van anderen! En er zaten echt heel grappige gezichten bij!” lacht Henk.

Andere wereld
Er zijn vele sprekers geweest die beweren dat de wereld er over vijf jaar echt wel anders uitziet. Zo waren er scherpe betogers die hun zienswijze op de toekomst uitte en daarbij kritisch de vraag stelde of de werkwijze van vandaag wel past bij de toekomst. “Zo hebben we onder andere in de lezing van het NABB kunnen horen dat de aanbestedingen voor de concessies van reclame-exploitaties zoals het nu is waarschijnlijk wel tot het verleden gaat behoren. We hebben inderdaad bij de aanbesteding van Haaglanden gezien dat een aanbesteding van een totaalpakket niet meer werkt.” De nieuwe vorm van aanbestedingen waarbij de verschillende onderdelen separaat aangeboden worden, lijkt meer bij de toekomst te passen. “En daar zijn wij al klaar voor,” zegt Henk Baars trots. “Met OFN, OFS en 2C kunnen we op ieder facet van een aanbesteding inschrijven. Stad & Ruimte 2015 was hét moment om te laten zien dat wíj daar al helemaal klaar voor zijn!”

Bekijk onze karikatuuractie