English | French | Spanish | Deutch

Provincie Zuid-Holland opent busstations Oude Tonge

Op 1 maart 2012 heeft gedeputeerde Ingrid de Bondt van Verkeer en Vervoer (provincie Zuid-Holland) de opening verzorgt van het vernieuwde busstation in Oude Tonge en Heinenoord. De provincie heeft het oude busstation overgenomen van vervoerder Connexxion en de verbouwing van het busstation hiervan mee genomen in de concessie.

U kunt de opening van het busstation hier bekijken

Verbeteringen

Ten opzichte van de oude situatie zijn er veel verbeteringen doorgevoerd. Zo is het busstation transparanter en de toegankelijkheid voor rolstoelen en visueel beperkte mensen verbeterd. Op de busperrons zijn geleidelijnen aangebracht met op diverse plaatsen klanktegels. De klanktegels maken een afwijkend geluid als het met een blinden geleide stok wordt aangetikt. De gebruiker weet dan dat de bus bij zo een tegel stopt. Daarnaast zijn de perrons opgehoogd van 12 naar 18 centimeter, waardoor de rolstoelgebruiker gemakkelijk de bus in kan rijden.

De nieuwe overkappingen, bankjes en abri’s zijn transparant. Dit is niet alleen plezieriger voor de reiziger maar ook voor de chauffeurs. Zij hebben op deze manier een goed overzicht.

De reiziger kan op een zogenaamde DRIS (Digitaal Reizigers Informatie Systeem) in een oogopslag de aankomst en vertrektijden bijhouden. Deze tijden zijn “real time”.

Eenheid

De provincie pakt niet alleen de grote busstations aan maar ook alle bushaltes langs de provinciale wegen. Ook zullen hier waar nodig de abri’s, bankjes en afvalbakken worden vervangen in dezelfde stijl.