English | French | Spanish | Deutch

Primeur voor Noord-Holland

Provincie Noord-Holland heeft de primeur! OFN heeft in de provincie Noord-Holland haar eerste twee abri’s geplaatst die zijn uitgerust met zonnepanelen en waarvan de LED verlichting werkt op bewegingssensoren. Een paradepaardje van duurzaamheid!

Wanneer een reiziger de abri betreedt zullen automatisch de lampen in het plafond gaan branden. Deze lampen zijn aangesloten op de zonnepanelen, zodat er geen kosten voor elektraverbruik zijn. Bijkomend voordeel is dat de buschauffeurs die de abri’s op de route hebben, direct kunnen inschatten of er gestopt moet worden: immers, als er licht brand in deze abri staat er een reiziger.

De Provincie is door OFN als uitgangspunt genomen voor de ketenanalyse. Het doel van OFN bij de ketenanalyse is om inzicht en kennis te vergaren voor de eigen organisatie in de ketens ten aanzien van CO2-uitstoot in de bedrijfsprocessen. Abri’s met zonnepanelen is één van de uitkomsten van de analyse en passen goed in het duurzaam ondernemen van OFN.

OFN heeft de reizigers om hun mening gevraagd over de zonnepanelen, bewegingssensoren en het duurzaamheidaspect van de abri’s. Reizigers zijn enthousiast over de toepassing en waarderen het ten zeerste dat de Provincie duurzame producten plaatst. De heer Boomsma, veelvuldig reiziger van het OV, geeft aan het geen enkel probleem te vinden als de lampen pas aangaan als hij de abri inloopt en vindt het “super” dat op deze wijze de CO2 uitstoot verder wordt teruggedrongen.