English | French | Spanish | Deutch

OFN verplaatst “blauwe bord” Utrecht CS

Op vrijdag 28 oktober is het beroemde blauwe bord op Utrecht CS  gedemonteerd voor een digitaal systeem. Het bord dat ruim 3000 kg weegt wordt verplaatst naar het spoorwegmuseum.

Het nieuwe digitale bord heeft dezelfde afmetingen als het nostalgische klapperbord gekregen in tegenstelling tot andere stations. Zondag avond laat zijn de werkzaamheden afgerond, wat de reiziger op maandagochtend deed verrassen. De samenwerking tussen vele bedrijven waaronder OFN hebben een hoogtepunt bereikt op het moment dat het nieuwe digitale bord in werking is gegaan.

Het blauwe bord

De afgelopen 23 jaar was het blauwe bord een ontmoetingsplaats op station Utrecht centraal. Vele afspraakjes zijn er gemaakt onder “het bord”. Voor de mensen die dit bord niet kunnen missen heeft de NS een App gemaakt voor de I-pad waarbij je zelf de klappergeluiden kunt horen. Op maandag is het bord van ruim 3.000 kg door Utrecht getransporteerd naar het spoorwegmuseum. Daar zal hij worden aangesloten op de NS reizigersinformatie. Daarmee zal het bord synchroon lopen met het nieuwe digitale bord in Utrecht CS.

De vele positieve reacties die NS heeft gekregen en de goede samenwerking tussen verschillende parijen maakt het project tot een groot succes!