English | French | Spanish | Deutch

Nazomeren op Terschelling

Wie de zomer nog in z’n bol heeft en nog lekker wil nagenieten, kan dat droog en beschut prima op Terschelling doen: “Een zalig eiland waar ik met veel plezier en een fantastische medewerking van de gemeente, vier nieuwe Gouwe-abri’s mocht plaatsen,” vertelt Wendeline Vermeulen stralend.

Eén met de natuur
“Terschelling is echt een prachtig stuk natuurschoon waar wij ook graag van willen genieten. Er moet dan wel met extra zorg gekeken worden hoe de combinatie tussen het welbehagen van de mensen op het eiland én de natuur zo evenwichtig mogelijk gekozen wordt. Op zo’n rustig eiland passen mooie open abri’s, maar helaas waren de bestaande wachtruimtes op het eiland niet meer leverbaar,” legt Wendeline, projectleider van OFN uit. “Toen we de opdracht kregen om 4 abri’s te plaatsen, bleek onze Gouwe-abri dan ook een goed passend alternatief te zijn. Deze abri heeft dezelfde look and feel als de andere abri’s op Terschelling.  Met een plat, groen dakje en veel glas blijft de lijn gehandhaafd en de mooie natuur goed zichtbaar voor de bewoners en de bezoekers van het eiland.”

Paal 8
Drie bestaande abri’s op Terschelling zijn vervangen omdat de bestaande wachtruimtes hun sporen inmiddels wel verdiend hadden en geen veilige beschutting meer konden bieden. “En vanaf de zomer kunnen passagiers bij halte ‘Hotel Paal 8’ ook droog en beschut wachten op hun bus die hen naar de zee kan brengen.” Terugkijkend op een mooi project zegt Wendeline tot slot lachend:  “Misschien moet ik binnenkort maar eens gaan kijken of de abri het naar z’n zin heeft, daar aan de duinrand…”