English | French | Spanish | Deutch

LiN ontwerpactie Basisschool in Buren

Voor dat de zomervakantie begon, hebben de groepen 6, 7 en 8 van de Beatrixschool in Buren meegedaan aan een tekenwedstrijd, met als opdracht een eigen afvalbak te ontwerpen.

De oorsprong van deze wedstrijd is de kinderen bewust na te laten denken over het afval en milieu. De kinderen hebben alle vrijheid voor het tekenen gekregen en dan is het des te leuker om te zien dat bijna alle kinderen iets over milieu en recycling in hun ontwerp hebben gezet. Uit meer dan 50 inzendingen hebben de medewerkers van het bedrijf achter de afvalbak (Outdoor Furniture Nederland uit Buren) 4 winnaars gekozen.

Op donderdag 15 september 2011 was het voor de kinderen dan eindelijk zover. Wethouder van Alfen van Natuur- en Milieubeleid van de gemeente Buren heeft de winnaars bekend gemaakt. Debbie van Sterkenburg, Sirian Maathuis, Julia Landré en Alissa Ibrahimovic hebben de onthulling zelf mogen doen.  Door het doek er af te trekken werden hun eigen creaties zichtbaar: Twee afvalbakken met op beide zijkanten een aparte tekening. Voor de kinderen ontzettend gaaf om hun eigen creaties terug te zien. Helaas door omstandigheden waren Julia en Alissa niet van de partij.

Deze tekenwedstrijd geeft duidelijk aan wat de toegevoegde waarde van deze afvalbak is. Hij is niet alleen mooi, maar hij kan aan de zijkant gepersonaliseerd worden. Andere afvalbakken zijn niet echt uitnodigend en/of opvallend. Door deze afvalbak heeft de basisschool een product dat echt een verfraaiing is van het schoolplein. Dit in plaats van noodzakelijk kwaad, zoals een afvalbak vaak wordt gezien.

Outdoor Furniture Nederland heeft deze afvalbakken geschonken en  hoopt hiermee meer mensen in de gemeente te bereiken die hierdoor iets bewuster met hun afval om zullen gaan.
De LiN afvalbak is een mooi strak ontwerp die in iedere RAL-kleur geleverd kan worden met een optie tot personalisatie. Voor meer informatie www.afvalbaklin.nl. Daarnaast heeft de afvalbak zelfs een eigen twitter, volg de afvalbak op @linthelitterbin.