English | French | Spanish | Deutch

Levensgrote letters

“Een uitdagende, geweldige klus. Vooral omdat het zo’n beeldbepalend object is,” aldus Frans Coljé. Met veel plezier voerde OFN de opdracht voor de gevelbelettering van Den Haag Centraal uit.

Letters van 1 en 1.25 (kapitaal) meter hoog en totaal 2,5 meter lang. Van welke kant je ook af komt, het is niet te missen waar Den Haag Centraal zich bevindt. Op drie van de vier zijden van het gebouw plaatste OFN de letters, aan de Rijnstraat, de Anna van Buerenzijde en het busplatform. De Haagse wethouder Marnix Norder en de directies van ProRail en NS hebben voor een feestelijke onthulling gezorgd.

Dynamisch
“Wij hebben de vraag van de architect vertaalt in een concreet product en alle samenwerkingspartners bij elkaar gezocht. Omdat het allemaal zeer specifiek werk is, zijn er veel specialisaties nodig. Een bedrijf die de letters kan produceren, de bevestigingsbeugels maakt en het geheel gaat bevestigen,” vertelt Frans. OFN was hierin de verbindende schakel.

Groots resultaat
Want niet alleen zijn de letters bijzonder groot en hangen ze hoog, ook de wand waar ze aan bevestigd zijn, is van glas. En de montage vond plaats op momenten dat er ook reizigers liepen. “Dit goed en veilig managen is van groot belang. Het was een uitdagend en dynamisch project.” De letters zijn verlicht door middel van LED. Hierdoor zijn ze milieuvriendelijk en onderhoudsvrij. “Het is een beeldbepalend object, met een groots en indrukwekkend resultaat.”

Dubbel op tijd
Naast de letters verzorgde OFN ook drie klokken. Deze hebben een diameter van 1,75 meter. Ze zijn dubbelzijdig, dus zowel aan de binnenkant van het gebouw als aan de buitenkant te zien. Frans: “We hebben de opdracht met veel plezier uitgevoerd. Omdat het een speciaal project was zowel intern als extern de betrokkenheid erg hoog.”