English | French | Spanish | Deutch

Lancering R-net in Zuid-Holland

Met het overhandigen van het eerste kaartje voor R-net verrichte gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Ingrid de Bondt op maandag 15 december de officiële starthandeling waarmee zij de nieuwe R-net buslijn 400 onthult.  Deze nieuwe R-net buslijn 400 vervangt de oude buslijn 365 tussen Leiden en Zoetermeer.  Op de locatie Zoeterwoude A4/P+R is een geheel nieuw haltepaar ingericht, en ook alle andere haltes op dit traject zijn geheel vernieuwd.
OFN heeft een coördinerende rol gespeeld in de levering en plaatsing van het complete straatmeubilair op de verschillende haltes: “Al met al betreft het hier een heel mooi project waar vele partijen hebben samengewerkt.”

Eerste acht haltes
Alle haltes die de bussen van R-net tussen Leiden en Zoetermeer aandoen, zijn voorzien van het in Noord-Holland reeds bekende R-net kwaliteitsmeubilair.  Robuust, stevig, efficiënt en comfortabel meubilair met een rustige, mooie en herkenbare uitstraling.  De roodgrijze R-net kenmerken staan garant voor hoogwaardig openbaar vervoer. Betrouwbaar en frequent.
In totaal zijn er, in nauwe samenwerking met aannemer Dura Vermeer, 14 abri’s met een totaal van 53 stramien en ook nog eens 57 stramien verdeelt over 10 fietsoverkapping geplaatst.

Zonnepanelen
Op de haltes Zoetermeer Meerpolder en Zoeterwoude A4  zijn zowel de abri’s als de fietsoverkappingen deels voorzien van zonnepanelen. Deze locaties zijn testlocaties om onderzoek te doen naar de beste wijze om ook via deze weg zoveel mogelijk bijdrage te leveren aan de verbetering van het milieu. Dezelfde haltes zijn daarnaast nu ook voorzien van oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Toekomstmuziek
De busverbinding tussen Leiden en Zoetermeer is de eerste lijn voor de provincie in Zuid-Holland waar R-net gaat rijden. “We hebben de smaak te pakken! Zuid-Holland weet wat we kunnen en ik kijk dan ook met veel plezier naar de toekomst . Samen met R-net willen we meebouwen aan een goed bereikbare Randstad.” aldus de tevreden Wendeline.