English | French | Spanish | Deutch

into De Uithof

“Een prachtige opdracht zo dicht bij huis!” vertelt Koert Bregt, de projectleider van OFN’s prestigeproject ‘De Uithoflijn’. “Vanaf januari zijn we bezig met het plaatsen van de 24 fonkelnieuwe abri’s langs de tramverbinding van Utrecht Centraal naar het Science Park De Uithof. Het is bijna klaar!”

8 Kilometer lang
In opdracht van de gemeente en provincie Utrecht is POUHL (Project Organisatie Uithof Lijn) in 2011 begonnen met de aanleg van het 8 kilometer lange tramtracé. Deze is nodig omdat het verwachte aantal OV-reizigers van en naar De Uithof in 2020 meer dan 60.000 zal zijn. De duizenden reizigers kunnen vanaf medio volgend jaar op totaal 6 stations beschutting vinden in de speciaal voor deze tramlijn ontworpen abri’s. Op de halte Galgenwaard en Kromme Rijn zorgt OFN ook voor de overkapte fietsstallingen en op alle stopplaatsen van de tram kunnen mensen plaats nemen op banken van OFN die bij dit haltemeubilair ontworpen zijn.

Ervaren montageploeg
Bouwaannemer Koninklijke BAM groep, die speciaal voor dit project de vof Combinatie Uithoflijn Utrecht heeft opgericht, verstrekte OFN begin 2017 de opdracht om op alle haltes wachtmeubilair, banken, windschermen en afvalbakken te leveren. Deze opdracht betekent naast het leveren van het meubilair ook een aantal weken werk voor de eigen montageploeg van OFN. “We stemmen onze planning altijd af op die van de hoofdaannemer. De lijntjes blijven ook heel kort doordat we werken met onze eigen montageploeg. Dit komt de communicatie en daarmee de voortgang van het project alleen maar ten goede!”, aldus Koert.

Grootste Vinex wijk
“Het is wéér mooi werk leveren in Utrecht. Ruim twee jaar geleden hebben we voor ProRail voor het project Wayfinding ook al het Station Vaartsche Rijn van bewegwijzering voorzien.  En nu is ons nu de opdracht gegund op dezelfde stek meubilair voor De Uithoflijn te plaatsen.” Binnenkort gaat OFN ook vijftig meter windscherm en de DRIS standaards plaatsen op Busplein Leidsche Rijn Centrum in opdracht van Aannemersbedrijf Van Wijk. Een schitterend nieuw busstation wat helemaal past bij de bedrijvigheid van de grootste Vinex wijk van Nederland rondom de vaarweg Leidse Rijn. Nog even en we kunnen zeggen dat OFN ook gespecialiseerd is in OV meubilair langs de waterwegen!