English | French | Spanish | Deutch

Hoogwaardig wachten

Hoogwaardig openbaar vervoer. Het klinkt OFN als muziek in de oren. We zijn dan ook blij bij een grootschalig project, dat deze naam draagt, betrokken te zijn. Onlangs leverden we weer drie nieuwe DRS abri’s op, die speciaal voor dit project zijn ontworpen.

Enige tijd geleden heeft de gemeente Eindhoven het project HOV in het leven geroepen, wat staat voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer. Is samenwerking met ontwerpbureau Fabrique 3D ontwierp OFN de DRS abri voor project. Projectleider van OFN, Koert Bregt: “De abri straalt luxe, innovatie en design uit. Het model past perfect in designstad Eindhoven. De abri geeft de reiziger een totaal ander gevoel. In combinatie met luxere bussen en een goed doordachte dienstregeling wordt het reizen met het openbaar vervoer in Eindhoven een hoogwaardige tijdsbesteding.”

Dubbel

Eerder plaatsten wij bij het eerste deel van het traject, bij de Sterrenlaan en Churchillaan, diverse abri’s en fietsoverkappingen. De komende jaren zal OFN op diverse andere plekken binnen het gebied DRS abri’s en fietsoverkappingen plaatsen. De formule blijkt inderdaad te werken, want sinds de start van de eerste HOV-lijn is het aantal reizigers meer dan verdubbeld.

Goede groei
De gemeente legt de flinke investering in het openbaar vervoer uit: “Eindhoven is het centrum van de Brainport regio. Wat we zeker weten, is dat de mobiliteit daardoor voorlopig nog blijft groeien. Zonder maatregelen zit die groei vooral in het autoverkeer. Dit heeft negatieve gevolgen op de leefbaarheid in onze stad, denk aan veiligheid, geluid en luchtkwaliteit. We investeren daarom in alternatieven voor de auto, waaronder het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV). Dit is snel, betrouwbaar, comfortabel en rijdt frequent. Dit gaat niet om één HOV-route, maar om een totaal netwerk. “