English | French | Spanish | Deutch

Hoogwaardig Rood-Grijs

Rood-Grijs staat in de Randstad voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer: R-net! Met deze hoge standaard als uitgangspunt, is OFN trots mee te mogen werken om de haltes op deze busroutes te verbeteren. ‘Opdrachten als deze zijn een pronkstuk in de portfolio van al onze gerealiseerde projecten!’, meldt Sean Buitenhuis.

Landmarks
OFN mag dit jaar, naast vier bus-corridors, ook één spoorcorridor in Zuid-Holland voorzien van haltemeubilair. Het voor de R-net karakteristieke rood-grijze meubilair, staat inmiddels al langs de route Alphen-Schiphol en Leiden-Leiderdorp.
In het laatste kwartaal van 2017 zal OFN ook beginnen met de werkzaamheden in Alphen aan den Rijn en Gouda. Hier plaatst OFN 5 abri’s waarna de teller dan op een totaal van 61 stuks staat. ‘Maar niet alleen de abri’s, óók de fraaie fietsstallingen, banken, hekwerk, leunsteunen en afvalbakken worden door ons geleverd. En natuurlijk de landmarks! Deze verlichte ‘vlaggen’, helemaal in de look&feel van R-net ,hebben we inmiddels al op 6 stationspleinen geplaatst wat voor een duidelijke herkenbaarheid van R-net als vervoerder zorgt!’

Zwaar geschut
OFN is inmiddels door de wol geverfd wat betreft het plaatsen van de abri’s en fietsoverkappingen. “Onze ervaring uit voorgaande tracés nemen we weer mee naar deze corridors. Zo gebruiken we ook nu bij het plaatsen van de 4 stramiens abri’s zéker een 85 ton/meter kraan. Voor de fietsstallingen gebruiken we, daar waar dat kan, lichter materieel zoals een 47 ton/meter kraan. En de 88 afvalbakken hebben we keurig met mankracht geplaatst. Een mooie combinatie tussen zwaar geschut en pure mankracht!”