English | French | Spanish | Deutch

Aftasten en ontdekken

Oude bekende, nieuwe contacten, geïntroduceerde producten en andere invalshoeken op trends. Voor het derde jaar staan OFN en OFS samen op stand 2.090 tijdens de Dag van de Openbare Ruimte in de Expo in Houten. Elk jaar is het weer een avontuur van aftasten en ontdekken.

Accountmanager Alexander behoort tot de vaste stand bemanning. Hij kijkt al uit naar 9 oktober. “De beursdagen zijn voor mij altijd erg inspirerend. Ze vliegen voorbij. Niet alleen is het bijzonder leuk om bestaande contacten even de hand te schudden, ook doe ik zelf altijd veel nieuwe ideeën op.”

Anders
Is de beurs niet elk jaar hetzelfde? Integendeel vertelt Alexander: “Op de beurs zie je een soort ‘eindresultaat’ van wat de invloeden en veranderingen van het afgelopen jaar met de markt als geheel hebben gedaan en hoe bedrijven daar individueel op ingespeeld hebben.”

Duurzaamheid VS kostenbesparing
Dit jaar is er een duidelijke trend waar te nemen. “De ontwikkelingen rond duurzaamheid zijn de strijd aangegaan met de drang naar kostenbesparing. De zorg voor onze aarde staat bij veel bedrijven hoog op de agenda. Dat is prachtig. Nieuwe technologische ontwikkelingen maken veel mogelijk, zoals de LED verlichting. Aan de andere kant is stevige kostenbesparing voor veel partijen van levensbelang. Vooral op korte termijn zijn duurzame producten nog altijd duurder in aanschaf. Het is een constante afweging die gemaakt moet worden. Ik ben benieuwd hoe andere bedrijven hiermee omgaan.“

Creatieve prikkeling
“OFN reageert hierop door oplossingsgericht richting de klant te denken. We opperen bezuinigingen en komen met nieuwe verdienmodelellen, waardoor de wens weer realiseerbaar wordt. Natuurlijk zijn het lastige tijden, maar prikkelt ook onze creativiteit. En daar hou ik ook wel van.”

Aftasten
“Op de Dag van de Openbare Ruimte is de sfeer zakelijk, maar ook ontspannen. Ik ontmoet bestaande contacten en probeer ook nieuwe te leggen. Dit blijft aftasten. Een spannend en dynamisch spel.” Voor wie Alexander of een van de andere OFN of OFS een hand wil schudden, kan ons vinden op stand 2.090. Hopelijk tot dan!