English | French | Spanish | Deutch

De winnaar van OFN

Het team van OFN heeft er een winnaar bij! Ellen Huijbers heeft het meeste kunnen besparen tijdens de CO2 Battle.  

Duurzaamheid is een belangrijk agendapunt van OFN. Om dit ook intern meer te laten leven, bedacht operationeel manager David Baars de CO2 Battle. Een wedstrijd tussen alle teamleden, met als doel om binnen drie maanden zowel op kantoor als thuis zoveel mogelijk besparing te generen.  David: “Door mensen niet alleen over besparingen op kantoor na te laten denken, maar ook thuis, maken we het onderwerp heel persoonlijk. Mensen nemen het mee in hun eigen privé leven. Het gaat daardoor echt leven. “

Finale
Tijdens de finale dag hielden alle battelaars hun presentatie voor een externe, onafhankelijke jury. Deze was onder de indruk van de diverse initiatieven. Yvonne opperde het idee om  het transport van abri’s te combineren. Rob komt sinds de battle met de fiets naar kantoor. En Alexander zong in een zelfgeschreven lied over zijn bereikte besparingen door te carpoolen.  Ellen heeft verschillende dingen aangepakt. Zo heeft ze haar lampen op haar werkplek uitgelaten op dagen dat er voldoende licht van buiten kwam  en haar computerscherm dagelijks uitgedaan. Ook thuis heeft zij veel gereduceerd.

Werk aan huis
Winnares Ellen heeft het serieus aangepakt: “Ik heb veel tijd op internet gespendeerd om ideeën op te doen. Op kantoor wordt er al veel gedaan, dus het was lastiger daar grote winst te kunnen behalen. Thuis was dat eenvoudiger. De Battle heeft me echt aan het denken gezet en een stuk bewuster gemaakt.” Als prijs ontving zij een apparaat waarmee je exact kan zien hoeveel stroom diverse producten in huis verbruiken, zodat je weet waar op te besparen is. Immers, meten is weten.

Uitrol
David hoopt op een langere uitrol. “We hopen dat de teamleden elkaar hebben kunnen inspireren. En dat iedereen er nu meer op gaat letten, ook nu de Battle is afgelopen.” Voor Ellen is dit zeker het geval: “Ik hou de veranderingen zeker vol. De battle heeft me niet alleen een mooie prijs opgeleverd, maar scheelt me nu ook elke maand geld. En natuurlijk is het fijn dingen te doen die goed zijn voor milieu.”