English | French | Spanish | Deutch

Brandweerrood en een groene wand

Comfort, uitstraling en imago worden belangrijker binnen het straatbeeld. Zo komen er steeds vaker speciale en unieke uitvragen binnen bij OFN.

Kleine of middelgrote projecten met een uniek vraagstuk. OFN krijgt steeds vaker uitvragen voor de projectbegeleiding hiervan. “Dit soort projecten zijn erg leuk om uit te voeren. Het zet je weer aan het denken, vergt creatieve oplossingen en biedt nieuwe inzichten. ” aldus projectleider Rob van Haaren. “En het is leuk mee te mogen denken over deze unieke straat beeldspraak.”
Rood in het rond
Zo plaatsten we onlangs een verlichte infozuil in Enkhuizen ten behoeve van de lokale VVV. Dit in opdracht van Sign Company. “De klant was verschrikkelijk tevreden. Het was voor ons de eerste keer dat we zo een opdracht uitvoerden. Via internet kwam ik bij OFN terecht. De samenwerking is perfect verlopen en we hopen in de toekomst vaker projecten met elkaar te gaan uitvoeren,” aldus een enthousiaste Lia Bootsma van de Sign Company. De VVV zit in het oude postkantoor, waar nu een cultureel centrum is gevestigd. Daar worden nu veel voorstellingen gegeven. De infozuil is nu dé plek waar alle affiches kunnen worden opgehangen. Mensen kunnen ze hier rustig bekijken. De bakstenen van het postkantoor zijn rood, vandaar het verzoek om een brandweerrode infozuil. En natuurlijk, omdat deze kleur een echte eyecatcher van de zuil maakt.

Boven het groen
Bij station Muiderpoort mocht OFN op een ‘groene wand’ het verlichte NS logo plaatsen. Een leuke opdracht, zowel qua effect als uitvoering. Rob: “De plaatsing moest op afstand, om de planten die in de muur zijn bevestigd niet in de weg te zitten en om te voorkomen dat de planten in de toekomst over het logo gaan groeien. Het resultaat is prachtig. Een mooie natuurlijke uitstraling voor het aangezicht van het station en door de gecreëerde afstand komt het logo heel mooi uit.”