English | French | Spanish | Deutch

Abri van de toekomst door de ogen van scholieren

200 leerlingen aan de meest innovatieve middelbare school van Nederland hebben in samenwerking met OFN het bushokje van de toekomst bedacht!

In augustus van dit jaar heeft OFN een presentatie mogen geven op het Niekée College, een VMBO opleiding in Roermond.

Niekée is geen traditionele school, maar een facilitair onderwijs- en activiteitencentrum voor andere scholen en voor allerlei maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

Het doel van de presentatie was om ruim 200 leerlingen uit de eerste en tweede klas een schoolopdracht te geven; Het bedenken van het bushokje van de toekomst!

Niets was te gek in deze opdracht en alles kon bedacht worden. Het moest natuurlijk wel realistisch zijn en uit te voeren zijn, en hierbij moest ook gedacht worden aan het milieu, de materiaalkeuze en dat de abri qua uiterlijk in een natuurlijke omgeving zou passen.

De leerlingen gingen actief en creatief aan de slag, dit deden ze door middel van het houden van enquêtes, een marktonderzoek en het maken van ontwerpen. Afgelopen  4 oktober gingen Henk Baars, David Baars en Yvonne van Gogh naar het Niekée College toe om alle ontwerpen te beoordelen. De leerlingen hadden de opdracht in groepjes of individueel gemaakt en ze hadden bij het ontwerp zelf een kleine presentatie voorbereid. Bekijk het resultaat bij de foto’s.

Het was moeilijk om tussen alle geweldige creaties een prijswinnaar te kiezen!

Het is nogmaals bewezen dat kinderen door hun onbevangenheid erg out-of-the-box kunnen denken. Het heeft geleid tot veel ideeën welke we zeker gaan gebruiken in de toekomst.

OFN wil nogmaals alle leerlingen en ook de docenten bedanken voor het maken van deze geweldig leuke schoolopdracht!!