English | French | Spanish | Deutch

Aan het woord: Sean

“Toen ik anderhalf jaar geleden bij OFN kwam, viel ik met mijn neus in de boter,” vertelt de inmiddels geheel ingewerkte projectleider Sean Buitenhuis. “‘Vernieuwing Stations-outillage Tranche 1’ van ProRail had toen een projectleider nodig en samen met mijn collega’s van OFS en businesspartner Epsilon N.V. is er in anderhalf jaar tijd een prachtig en succesvol project neergezet.”

Nieuw jasje
In heel Nederland zijn 14 stations door OFN in een nieuw jasje gestoken. “Mijn eerste grote beproeving was de levering en plaatsen van alle outillage op Rotterdam Centraal,” laat Sean met een tevreden glimlach weten. “Het was voor mij een prachtige en leerzame ervaring. De complexiteit van het samenwerken met een grote verscheidenheid aan aannemers, de logistieke organisatie achter de gehele verbouwing én de omvang van het project heeft mij heel snel volwassen gemaakt in deze wereld,” gaat de projectleider verder. “Ik vind het trouwens het mooiste station van Nederland! De kennis en ervaringen die we met z’n allen op dit station hebben opgedaan, zijn van grote waarde gebleken voor de verdere uitrol van het programma van ProRail. Rotterdam Centraal is overigens niet de enige grote verbouwing waarin wij een wezenlijke bijdrage hebben gehad. Stations Den Haag Centraal, Breda, Delft, Groningen Europapark, Rijswijk, Nijmegen Goffert, Hoevelaken, Barneveld Zuid en Arnhem Centraal mogen we ook bij onze trofeeën zetten.”

Prestatiedrang
De rol van OFN bij de realisatie van alle outillage op de stations op de Valleilijn was uniek. Als hoofdaannemer had OFN de verantwoording voor een grote verscheidenheid aan disciplines. Naast alle civieltechnische- en installatietechnische werkzaamheden had OFN ook zorg te dragen voor de veiligheidssituatie op de stations en de bijbehorende organisatie. “Al die verantwoordelijkheden zorgde alleen maar voor een grotere prestatiedrang binnen het hele team. En dat ik dan een dergelijk project als de Valleilijn mag leiden, is fantastisch!” straalt Sean. “Het feit dat we dit als team afsluiten met een mooie  tevredenheidsverklaring van ProRail maakt me trots op dit welslagen en ook de andere prestaties die we met z’n allen geleverd hebben binnen dit project!”