English | French | Spanish | Deutch

Aan het woord: Frans

“Wanneer je net als ik al meer dan 14 jaar bij OFN werkt, heb je inmiddels al heel wat spooroutillage langs zien komen en heb je al in menig bouwput gestaan,” vertelt de inmiddels doorgewinterde sales engineer van OFN, Frans Coljé.

Spannende tijden
En terwijl de ervaring in dit vak wel vruchten afwerpt, wordt zijn baan bij OFN steeds spannender. Waar hij vroeger naar de fax liep om een order op te pikken, zijn nu gewoon de mail en telefoon de belangrijkste tools waarmee hij zijn werkzaamheden uitvoert. Maar naast het toespitsen op de sales voor projecten op het treinperron, houdt Frans zich tegenwoordig ook veel bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. “Ik mag het misschien nog niet verklappen, maar ik weet dat OFN op de beurs ‘Dag van de Openbare Ruimte’ in oktober, met een verrassend product komt waar we menig klant blij mee zullen kunnen maken. Ik vind het geweldig om met vormgevers en architecten hiermee bezig te zijn,” glimlacht Frans. “Dit verrijkt mijn takenpakket enorm en brengt dat ik heel graag naar mijn werk ga.”

Game, set and match
Toch is Frans ook graag thuis. “Ik merk dat ik tegenwoordig een goede balans heb gevonden tussen OFN en mijn thuishaven in Woerden. Af en toe een spannende pot tennis of hier en daar een toernooi zorgt ervoor dat ik mijn hoofd op tijd leeg maak.” Ook zijn kleine zoon Thorben zorgt anders wel voor een goed evenwicht tussen arbeid en vertier. “Het is heerlijk om na een inspirerende week op de zaak met offertes en orders uitzetten, vormgevers aansturen en projecten te managen, met je zoon een ‘mannenweekend’ op een camping te hebben. Als ik dan mijn grote kleine man zie glunderen als we in onze zevenendertig jaar oude VW Kever Cabrio ‘ons’ weekend tegemoet rijden, geeft dat een hoop energie die ik de week erna weer kan omzetten naar een productieve werkweek. Bovendien is de sfeer op het kantoor ook nog eens echt uniek te noemen, dus wil ik voorlopig nog wel bij OFN blijven!”