English | French | Spanish | Deutch

Aan het woord: Coert

OFN en OFS zijn blij het monitoren van de kwaliteit voortaan over te kunnen laten aan de zeer ervaren Coert. Door zijn brede kennis en ervaring past hij perfect binnen OFN en OFS. “Binnen deze functie mag ik alles doen, kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Dat vind ik bijzonder leuk.”

Coert heeft de ontwikkelingen rond de kwaliteitscertificeringen in de aannemerij vanaf het begin meegemaakt. “In de jaren 90 startte Rijkswaterstaat met het voorschrijven van de ISO 9001 certificering bij aannemers. Daarna kwam hier veiligheid en milieu bij, VCA, BTR en de ISO 14001 werden de standaard. En de laatste jaren is hier duurzaamheid aan toegevoegd.“

In ontwikkeling
“En de ontwikkelingen zijn nog lang niet klaar. De wereld van het managen van kwaliteit is altijd in beweging. De focus verandert, er komen nieuwe certificeringsmogelijkheden bij, regels worden versoepeld of juist aangescherpt. Daarbij is ook een onderneming constant in beweging. Dingen veranderen continue. Wisseling van personeel, nieuw materiaal en materieel, nieuwe opdrachten. Om de kwaliteit te blijven waarborgen, moet dit constant gemonitord worden. Een gezonde onderneming is hier bewust mee bezig. Deze beweging en het daarop inspelen vind ik bijzonder leuk.”

Goede sfeer
“Het bevalt me tot nu toe bijzonder goed bij OFN en OFS. De sfeer op kantoor is bijzonder goed. Collega’s zijn vriendelijk en behulpzaam naar elkaar. Dat is het leuke aan een middelgrote onderneming, boven een hele grote. Ik hoop in de toekomst OFS en OFN meer met elkaar te integreren. OFS heeft, gezien de werkzaamheden, meer de focus op veiligheid. Bij OFN speelt kwaliteit een belangrijke rol. Op het gebied van duurzaamheid sluiten ze al perfect aan.”